You are here: Home » Leksaker » Åker till en middag i Uppsala på min airboard

Åker till en middag i Uppsala på min airboard

Nu var det dags för middag i Uppsala hos mina allra bästa vänner. Jag ser alltid fram emot dessa middagar då de är både underhållande och maten är alltid något alldeles speciellt. Ibland undrar jag vart de får alla idéer ifrån. Apropå idéer så har jag en ny tanke på hur jag ska kunna överraska och imponera denna gången. Jag åker till en middag i Uppsala på min airboard.

Jag har nu haft min airboard i två veckor och jag har övat lite varje dag. Jag får erkänna att det var lite skakigt i början, men det är lite som att cykla. När man väl kommer på hur man ska göra så skulle jag vilja säga att det är riktigt lätt och man får en otroligt underbar frihetskänsla.

För er som inte riktigt hänger med så kan jag berätta att en airboard är nya typens smarta transportmedel. Den är designad som en snedvänd skateboard. Denna brädan är tvådelad och har ett hjul på vardera sida som styrs av höger och vänster ben med hjälp av två gyroskop. Man styr brädan genom att förflytta sin tyngdpunkt. Den har en räckvidd på upp till 20-30 kilometer per laddning och eftersom den går på ström så är den både tyst och miljövänlig. Airboards kallas även hoverboards, segboard, oxboard, mini-segway, airwheel med mera. Kärt barn har många namn.

Det svåraste var att lära sig att stiga på och stiga av. Det är mycket bra att ha något att hålla sig i den första tiden. Man måste sedan försöka slappna av och gå upp på brädan med en fot i taget. Man ska ställa sig så bredbent som möjligt på brädan, då går det lättare att hålla balansen. Man lär sig ganska snabbt att man bara måste slappna av i benen för att kunna ha en chans att ta sig framåt. Är man stel i benen hamnar man bara i ett sorts självsvängande läge där man försöker kompensera framåt och bakåt hela tiden och det funkar inte alls. Det första man måste göra är att bara vänja sig att stå stilla på sin airboard. Man måste få kroppen att förstå att den kan slappna av. När du är redo för att prova så titta rakt fram och lägg försiktigt lite tyngd framåt. Du kommer snart att få en känsla för hur det fungerar.

Tack vare den tekniska utvecklingen är det nu möjligt att producera mycket kompakta och kraftfulla batterier. Airboards kan därför idag ha en räckvidd på upp till 30 kilometer och en hastighet på upp till 18 kilometer i timmen. Batteriet kan laddas på endast några timmar. Detta passar mig alldeles utmärkt eftersom jag har 15 kilometer till mina vänner i Uppsala och så kan jag ladda min airboard under middagen eftersom jag endast behöver min sladd och ett vanligt vägguttag. Enkelt!

Som pricken över i så valde jag en AirBoard Pro så jag har Bluetooth-anslutning till min airboard. Jag kan därför lyssna på min favoritmusik hela vägen dit och hela vägen hem. Det kan ju inte bli bättre! Det enda som kan hända är att det börjar regna. Då tar jag bussen.

För nybörjare läsa den här guiden till airboards.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *